Vedotec :CO2-sensoren: Goed klimaat is meetbaar.

De concentratie CO2 in de lucht geldt als graadmeter voor acceptabele luchtkwaliteit voor het binnen­klimaat van uw kantoor of (school)gebouw.

Een heerlijk binnenklimaat met CO2-sensoren

Door middel van de CO2-sensoren van S+S Regeltechnik kan het CO2-gehalte in de lucht gemeten, bewaakt en geregeld worden. Op basis van het CO2-gehalte, maar ook de binnentemperatuur, luchtvochtigheid en het VOC-gehalte kan bijvoorbeeld ventilatie aangestuurd worden. Dit draagt bij aan een goed binnenklimaat, maar helpt ook zuiniger om te gaan met stroomgebruik. Dit zorgt voor meer energie-efficiëntie binnen het complete gebouw en uiteraard voor besparing van kosten.

COMFORTABEL & GEZOND

Naast besparing op energie en kosten is een goed binnenklimaat ook belangrijk voor andere zaken, namelijk comfort en gezondheid. U kunt zich voorstellen dat een kantoorruimte met een hoog CO2-gehalte slechte invloed zal hebben op het gevoel wat een medewerker heeft. Of in een klaslokaal op een school met een hoge CO2-concentratie zullen de leerlingen waarschijnlijk slechter presteren dan in een ‘gezond’ binnenklimaat. In een ruimte met veel CO2 in de lucht zullen medewerkers en leerlingen eerder gapen, vermoeid zijn en klagen over hoofdpijn*, men spreekt ook wel van het ‘sick building syndroom’. Naast CO2 kan dit ook te maken hebben met de temperatuur, relatieve vochtigheid, lichtinval, luchtstromen en andere zaken. Met de sensoren van S+S Regeltechnik kunnen deze eenheden gemeten worden en via het gebouwbeheersysteem op de juiste manier geregeld worden.

VEEL VARIANTEN

Bij S+S begrijpt men dat 1 type sensor niet genoeg is. Daarom is er een complete range aan sensoren op de markt gebracht. Het gaat om verschillen in montagewijze, bijvoorbeeld kanaalmontage of montage aan de wand. Maar ook om verschillende soorten communicatie zoals Modbus, actieve uitgangen (0-10V of 4…20mA) of een (wissel)contact. Verder zijn er ook gecombineerde sensoren mogelijk met metingen voor CO2, VOC, temperatuur en relatieve vochtigheid. Bovendien zijn vrijwel alle sensoren leverbaar met display en is er ook gedacht aan ‘vandaalbestendige’ uitvoeringen in RVS behuizing.

MEER INFORMATIE

Bekijk de CO2-sensoren in onze webshop. Voor meer informatie kunt u contact opnemen per mail via verkoop@vedotec.nl of bel ons op 0888336800.
*Onder andere het RIVM en het Longfonds hebben hierover gepubliceerd in het verleden.

Verschillende uitvoeringen CO2-sensoren
Naar de webshop

Related Articles

Responses