Engineering GREAT Solutions

IMI Hydronic Engineering is wereldwijd de toonaangevende leverancier van hydraulische distributiesystemen die optimale, energiezuinige verwarmings- en koelsystemen leveren aan de residentiële en commerciële bouwsector. Ons specialisme is waterzijdige (in)regeling van ruimtetemperaturen.

Innovatie en ontwikkeling van “good to  great solutions” is onze missie om onze cliënten nog beter te kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van HVAC-systemen met producten en diensten die bijdragen aan een comfortabel binnenklimaat tegen zo laag mogelijke energiekosten.

IMI Pneumatex, IMI TA en IMI Heimeier zijn de kern van onze strategie, zij vertegenwoordigen onze kern competenties: Pressurisation & Water Quality, Balancing & Control en Thermostatic Control. IMI Pneumatex,  IMI TA en IMI Heimeier,  een unieke combinatie. Drie specialisten met een uniek programma producten voor waterzijdige inregeling en regeling van ruimtetemperaturen. Samen hebben wij de beste oplossing voor elk vraagstuk. IMI TA en IMI Heimeier appendages en IMI Pneumatex drukbehoudsystemen kenmerken zich door technisch vernuft, eenvoudige bediening, kwaliteit en lange levensduur.

Onze slogan GREAT Solutions staat voor de technische kennis van al onze medewerkers, de hoge kwaliteit van onze producten en voor u, de beste en meest energiezuinige manier van ontwerpen en bouwen van uw HVAC installatie.

U vindt onze referentie projecten in de industrie, utiliteit en in de woningbouw. Ook bij de broninstallaties van stadsverwarming en koeling zijn onze apparaten ingezet, kijk voor een overzicht van onze projecten op onze website

Drukbehoud, vuilafscheiding en ontgassing
Als de druk in HVAC-systemen constant gehouden wordt, zal op termijn het rendement verhogen en de levensduur verlengen. Ook de verwijdering van vuil, slib, microbellen en magnetiet behoedt de installatie voor schade en doet het energieverbruik aanzienlijk afnemen. Met onze fantastische oplossingen voor drukbehoud, vuilafscheiding en ontgassing creëert u stabiele, uiterst efficiënte en kostenbesparende HVAC-installaties die u een jarenlange probleemloze werking garanderen.​ Lees verder op onze website.

 

Inregeling, regeling en motoren (aandrijvingen)
Waterzijdige inregeling is de sleutel tot topprestaties in HVAC-systemen. U hebt alles zelf in handen om een betrouwbaar, comfortabel, energiezuinig en kostenefficiënt binnenklimaat te creëren. Onze uitgebreide range inregelafsluiters, regelafsluiters en motoren biedt u toonaangevende oplossingen waarmee u op doeltreffende wijze individuele systeemelementen regelt zodat u een perfect presterende installatie verkrijgt.​ Lees verder op onze website.

 

Thermostatische regeling
Met ons uitgebreide assortiment producten voor thermostatische regeling kunt u voor alle denkbare vragen een optimale oplossing vinden. Geef alle afzonderlijke ruimtes in de woning de perfecte temperatuur en realiseer aanzienlijke energiebesparingen. Ontdek ons competitief productaanbod met hoogwaardige thermostatische radiatorafsluiters en regelelementen in standaard- en designuitvoering, ruimtethermostaten en motoren, verdelers en ruimtetemperatuurregelaars voor vloerverwarming. Wij bieden ook twee- en driewegregelafsluiters, thermostatische mengafsluiters voor regeling van warm tapwater en regelaars voor automatische regeling van de circulatietemperatuur. Met andere woorden, u kunt ervan verzekerd zijn dat wij voor nagenoeg elke situatie de perfecte oplossing hebben.​ Lees verder op onze website.

hydronic-engineering-logo

IMI Hydronic engineering

IMI Hydronic Engineering BV
Röntgenweg 20
2408 AB Alphen aan den Rijn
T: 0172-492041
W: www.imi-hydronic.com